От стари прозорци и врати можете да направите красиви градински дизайнерски елементи в стил винтидж. Такава декорация, предизвиква усещане за приказка и мистерия.

Стилът винтидж навлиза в модата и декорацията и е любим за много хора. Старите мебели са изключителен материал за създаването на този стил и проектирането му в нашия дом и градина. Той носи топлина, уют, нюанс за вкус и качество, стил и внимание към детайла. Винтидж е класика.

Ще представим някои чудесни идеи за употреба на стара дограма от прозорците и вратите, която вероятно сте заменили с нова, енергоспестяваща и шумоизолираща.

Проектите са плод на въображението, което и вие може да използвате, за да приложите и по други нестандартни начини старата дограма на прозорците и вратите си.

  • Една стара врата може да бъде истински вход към друго тайно пространство в градината или просто декоративен елемент - неочаквано и интересно е.
  • Вид порта към градината, получавате ако инсталирате два дървени стълба и старо крило на вратата на пътеката.
  • Две спретнато боядисани бели врати без стъкло служат като добър фон за цветна градина и опора за увивни растения.

Има и други сполучливи решения: старата врата от апартамента на баба е просто опряна на оградата или стената, но украсата и растенията около нея я правят най-интересния детайл от градината - въздушната врата просто виси от стрехите на покрива на две куки.

Можете да окачите стара дограма и на някое голямо дърво.

  • Два панела на врати, свързани, за да образуват параван, също са изключително добра идея. Първо, тази структура може да се мести из градината, за да покрие грозно насаждение, малка стопанска постройка и др. Второ, фрагмент от една от вратите е боядисан с боя от шисти и върху него можете да оставяте съобщения на гости и членове на домакинството, изповеди и стихове. През есента вратата е украсена с венец и сухи клони; през пролетта и лятото можете да измислите нещо по-жизнеутвърждаващо.
  • Има и интересен пример за оранжерия, направена от прозорци, но ако подходите творчески към проекта, тя ще изглежда като къща на фея от приказките.
  • Можете да направите и беседка изцяло от прозорци и няколко ретро врати и това вече ще е любимо място в градината. В различните часове на деня, в зависимост от позицията на слънцето, беседката изглежда различно, но винаги е идеално място за почивка с книга, чаша билков чай или вино. Дори градинските инструменти, висящи по стените, изглеждат като някаква театрална декорация.
  • Ако добавите към стар прозорец рафт, резултатът е стилна поставка за най-популярните градински инструменти, за буркани с букети или саксии за цветя.

Предлагаме ви интересни снимки за още креативни идеи.