Атрактивно поднесено, ястието ще впечатли гостите

Оформените като гнезда топки се приготвят бързо и са невероятно вкусни.

Продукти: 300 г кайма, 200 мл доматен сок, 8-10 "топки" макарони (в зависимост от размера на тигана), 1 глава лук, 2 суп. лъж. олио, 2 суп. лъж. доматена паста, 1 връзка копър, 1/2 ч. лъж. сол, 1 щипка захар, млян черен пипер на вкус.

Приготвяне: Изберете топките талиатели да са с относително еднакъв размер. Подредете ги в тигана.

В отделна купа поставете каймата, ситно нарязания лук, сол и черен пипер. Разбъркайте добре и поставете по 1-2 лъжици от пълнежа върху макароните.

В друга купа смесете доматената паста, солта, захарта и олиото. Добавете доматения сок и разбъркайте. С получената смес полейте отгоре гнездата. Гответе на средно силен котлон в продължение на 20-25 минути под капак. Когато гнездата са готови, поръсете отгоре със ситно нарязан копър и сервирайте!