Когато става въпрос за опаковане на пресни билки, потребителите отдавна познават два често срещани вида опаковки - тарелки, често с билките в редица вътре билки или билките, подредени във влажна повърхност.
Soli Organic обаче опитва нещо ново, отваряйки технологично напреднали обекти и обръщайки повече внимание на опаковането.

Повече работа отнема опаковането на пресния босилек на компанията в „букети", които се съхраняват в транспортьор.

„Единствената възможност за купувачите е да го купят в опаковано„букетче", но съхранявано в хладилник качеството му се влошава", казва Мат Райън, главен изпълнителен директор на компанията. По думите му много търговци на дребно имат проблеми с протокола за хладилната верига на босилека. „Те са склонни да го слагат заедно с останалите билки и след това той почернява, защото босилекът не обича студа така, както другите билки го обичат", добавя Райън.

Съчетаване на продуктите

Вместо това компанията се опитва да накара търговците на дребно да излагат връзките босилек до масата с домати - дует от продукти или съставки, които се съчетават добре в множество ястия.

Тази разработка на опаковката за босилек следва опаковката за „букети" от магданоз и кориандър, която компанията обнови през 2023 г. и която позволява излагането на продукта, без той да е на мократа стена. „Много търговци на дребно се борят с мократа стена - има много свиване, не винаги е най-хигиеничното представяне и т.н.", казва Райън.

Това може да доведе и до фокусиране върху разработването на повече опаковки за други пресни билки, които компанията отглежда. „Истината е, че вече 30 години търговците на дребно предлагат билки, натъпкани в тарелки, и е време за повече иновации в тази област", казва Райън.

Различни видове изкупуване на билки

„Букетите" се харесват и на един от двата типа купувачи на пресни билки. В края на краищата има два вида купувачи на билки: импулсивни и такива, които не купуват спонтанно.

„Нашите живи биологични билки в саксии са силно импулсивни - хората виждат красиво растение босилек и решават, че го искат в кухнята или градината си. От друга страна, ако имате рецепта, в която се изисква градински чай, ще отидете в магазина, за да купите градински чай", казва Райън.
Това дава възможност новите букети също да се превърнат в импулсивни покупки - особено ако са подредени до доматите. „При пазаруването това е място от типа „какво искам за вечеря"," казва Райън.

Разработването на опаковката идва в период от годината, когато регионите, в които се отглежда босилек, са засегнати от климатичните условия - помислете за Флорида, Калифорния и Аризона, което кара Soli Organic да бъде уверена в решението си да отглежда пресни билки на закрито.

„Търговците на дребно се притесняват за сигурността на доставките и се тревожат дали този набор от билки ще бъде изцяло на рафта, когато го искат", казва Райън, като отбелязва, че отглежда билките по биологичен начин в почва, а не по хидропонен начин.