Най-големият животновъден форум у нас – Сливен 2024 – отвори врати на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево. Стотици първокласни селскостопански животни от местни, интродуцирани, комерсиални и дори екзотични породи показват богатия генетичен фонд и разнообразие в родното животновъдство.

Над 150 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи, биволите от породата „Българска мурра", 9 породи чистокръвни коне, многообразие от зайци и породисти кучета впечатляват професионалисти, фермери и посетители.

За да е празникът пълен, на него присъстваха производителите и преработвателите на подове и зеленчуци с най-добрите родни продукти по традиционни рецепти. Отрупаният фермерски базар изкушаваше с чиста, качествена и вкусна храна местно производство за трапезата на всяко българско семейство, а за доброто настроение на присъстващите през целия ден се грижеше Ансамбъла за народни песни и танци „Сливен". Организатор на изложението е Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Министерството на земеделието, с подкрепата на Държавен фонд „Земеделие".