Всичко това ще ви предложи Суфле Агро България, а като добър партньор ще изкупи и продукцията ви

Ваня ВЕЛИНСКА

Суфле Агро България дава заявка за по-сериозно присъствие в земеделския живот. Това стана ясно по време на годишната среща на фирмата със земеделци от страната. Френската семейна компания присъства в България от 2012 г. с тогавашния си филиал Малтери Суфле, а от 2017 г. надгражда дейността си и с комплексно обслужване на производителите и вече с името Суфле Агро. През 2022 SOUFFLET GROUP, стана част от групата InVivo, като тази трансформация я нарежда на лидерска позиция в сектор земеделие в Европа. Днес в групата работят над 14 500 служители в 38 държави, с оборот от 12 милиарда евро за изминалата година.

Сред основните дейности на групата, разбира се, остават земеделието и международна търговия със зърно и храни. Една от нелеките ѝ задачи е да създава стойност от полето до трапезата. InVivo приема това предизвикателство, като внедрява новаторски и отговорни решения и продукти в съответствие с принципите на регенеративното земеделие в полза на производители и потребителите.

В това отношение мисиите ѝ са разнообразни: да подкрепя екологичния преход в селскостопанския сектор; да развива международната търговия със зърно; да превърне храната в общо благо, което трябва да се опазва; да насърчи прехода към една устойчива агросистема.

Целта ни е да предложим експертен опит и иновативен подход в подкрепа на земеделските стопани, казва Антон Илиев, управител на Суфле Агро България. Фирмата ни е разпознаваема с пивоварния ечемик, който през годините има много успешна реализация, както и със собствения бранд Soufflet Seeds, предлагащ качествена селекция от хибриди царевица, слънчоглед и рапица. А добрите семена надградени с експертен технически опит и професионални съвети, сигурни сме,

могат да доведат до гарантирана

рентабилност на всяко стопанство

От 2023 г. българският филиал на компанията е с нов екип, начело с Антон Илиев, който си е поставил високи цели за по-добро и ползотворно сътрудничество със земеделските производители.

Новите реалности изискват и нов подход за земеделското производство. Целта на Суфле Агро България е, чрез постиженията на генетиката и новата селекция на сортовете, в комбинация от ефективна растителна защита и хранене на културите, а също и приложение на дигитални технологии, земеделското производство да се издигне на по-съвременно ниво, което от една страна е по-прецизно, а от друга – по-екологосъобразно. Насоките са да се върви към технологии, чрез които се подобрява качеството на почвата, а оттам и биоразнообразието и органичните вещества в нея, а също и запазване на влагата.

Сред визията на фирмата е да се предлагат продукти и услуги, отговарящи на изискванията за нисковъглеродни технологии, които спомагат за избягване на емисиите на парникови газове, както и за съхраняване на въглерода в почвата.

Целта ни е да достигнем икономическо предимство на земеделието, а именно, по-висок добив, осигурен от продукт и/или услуга на конкурентна цена, а и по-малко ресурси, необходими за същия добив, подчерта Антон Илиев. Суфле Агро България ще бъде вашият партньор в прилагането на по-висока добавена стойност и доходи за вашите стопанства.

В световен мащаб Суфле е лидер в производството на малц. През ноември 2023 г. компанията придобива UNITED MALT и заедно MALTERIES SOUFFLET става най-големият производител на малц в света. За да модернизира и увеличи производствения си капацитет, в България фирмата инвестира в изграждането на нов завод в Плевен, който работи изцяло със суровини от родни производители на ечемик.

За отглеждане на качествен ечемик, производителите получават допълнителна премия, посочват от фирмата. А от две години се предлага и и т. нар.

„оптимум договор", който гарантира стабилност

при една несигурна пазарна обстановка

От миналата година фирмата включва в продуктовата си листа и семена от сорго и твърда пшеница, които са с опция за обратно изкупуване.

Ние в Суфле Агро България смятаме, че силата на партньорството между земеделските производители и компанията ни е печелившата формула за качествено управление на рисковете, казва Антон Илиев. В агробизнеса успехът зависи не само от работата на земеделците, но и от устойчивите партньорства. Дългогодишните ни взаимоотношения са пример за това как взаимното доверие и споделените цели са решаващи за успешни резултати. Изграденото доверие между земеделците и специалистите от Суфле Агро водят до отлични резултати – висококачествена продукция и по-лесно преодоляване на пазарните предизвикателства.

През последните години земеделието е много динамично, затова е изключително важно рисковете да се управляват успешно. Според специалистите на компанията общите усилия между тях и фермерите е решението за справяне с несигурните и конкурентни пазари. Едно ползотворно партньорство гарантира не само качеството на продукцията, но и

подкрепя устойчивото развитие

на земеделския сектор, успешно преодолявайки

предизвикателствата в търговията със зърно

За есенната кампания, която тече в момента, специалистите от Суфле Агро напомнят, че добрата подготовка на семената е първото стъпало за получаване на оптимални добиви. За целта земеделските производители може да се възползват от мобилните станции, които вече работят с пълна сила. Машините почистват, калибрират и третират между 10-12 тона семена на час.

Убедени сме, че успехът на едно производство зависи от семената, категоричен е Антон Илиев. Затова нашето портфолио Soufflet Seeds е създадено, за да увеличи продукцията на единица площ, качеството на реколтата и рентабилността на производството.

В продуктовата листа на компанията, освен зърнено-житни култури, са включени също хибриди царевица за зърно, силаж и биогаз, слънчоглед и зимна маслодайна рапица. Като специалистите акцентират на конкретните професионални решения в зависимост от специфичните условия и производствената ориентация на всяко стопанство.

При избора си на семена на Soufflet Seeds земеделците могат да са сигурни в инвестицията, която правят, подчертава Антон Илиев.

Семената ни са подложени на стриктна

заготовка и са сертифицирани след анализ

в различни независими европейски лаборатории преди да стигнат до полетата. Всичко това е, за да сме сигурни, че предоставяме добра калибровка, кълняемост и отличен фитосанитарен профил. Качеството е един от водещите ни приоритети.

За семената на Soufflet Seeds казват, че са адаптивни и пластични, подходящи за всяко едно стопанство. Хибридите се развиват успешно при различните почвено-климатични условия в страната. Те се отличават с много добра приспособимост в условията на суша, която все по-често е спътник по време на вегетацията на културите. Характеризират се с оптимално усвояване на храната, подадена към растенията, а също и с бързото влагоотдаване на зърното и, разбира се, високодобивност. Всички тези качества осигуряват гарантиран добиви и възвръщане на инвестициите.

Брандът Soufflet Seeds предлага качествена селекция от зърнено-житни и маслодайни култури
Брандът Soufflet Seeds предлага качествена селекция от зърнено-житни и маслодайни култури
От дясно на ляво: Антон Илиев, Катрин Ламболе, международен мениджър за Европа, Мими Дончева, мениджър зърнотърговия, и Евгений Динев, мениджър вложения и маркетинг мениджър
От дясно на ляво: Антон Илиев, Катрин Ламболе, международен мениджър за Европа, Мими Дончева, мениджър зърнотърговия, и Евгений Динев, мениджър вложения и маркетинг мениджър
Суфле Агро България е разпознаваема с пивоварния ечемик, който предлага
Суфле Агро България е разпознаваема с пивоварния ечемик, който предлага