Необходими продукти: Килограм картофи, 2 супени лъжици краве масло, половин чашка прясно мляко, чаена лъжичка сол.

За плънката: 300 г. кайма, 2 домата, глава лук, скилидка чесън, зелена чушка, чаена лъжичка червен пипер, черен пипер на вкус, сол на вкус.

За панировката: 2 яйца, галета.

Начин на приготвяне: Лукът се нарязва и задушава с малко масло. Чушката и доматът се нарязват на ситно и се прибавят към лука, заедно с чесъна. Слага се каймата и се овкусява със сол и черен пипер. Долива се малко вода и се разбърква докато каймата стане на трохи, оставя се да къкри, докато остане на мазнина. Приготвя се пюрето- обелените, сварени картофи се намачкват още топли, прибавят се маслото , млякото и солта. Разбърква се докато се получи гладка смес, но не много рядка. Охлажда се около час. Гребва се час от пюрето и се разстила върху дланта, слагат се 1-2 лъжици от плънката и се оформя топка. Получените топки се панират като се овалват първо в галета, потапят се в разбитите яйца, и се пържат в гореща мазнина. Изваждат се и се отцеждат върху кухненска хартия.

Сервират се топли, върху зелена салата.