Те не изглеждат впечатляващо, но са изключително вкусни

Продукти: 200 мл топла вода, 250 г брашно, 3 яйца, 2 суп. лъж. растително масло, 1 връзка зелен лук, 0,5 ч. лъж. суха мая, 1 ч.л. захар, масло за пържене, сол на вкус

Приготвяне: Разредете маята и захарта в топла вода и оставете на топло за около 20 минути. Добавете брашното и солта и замесете тестото. Прибавете растително масло, като полеете отгоре. Намажете горната част на тестото. Оставете на топло да втасва за 30 минути.

През това време сварете яйцата, охладете и обелете. В купа нарежете наситно зеления лук и варените яйца. Добавете малко сол и разбъркайте.

Разделете тестото на малки топки и от всяка от тях разточете не много голяма питка. Сложете от плънката. Защипете краищата и оформете баничките.

Пържете в предварително загрято растително масло, от двете страни, до златисто.

Прехвърлете в чиния, която сте застлали с домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Вашите банички с яйце и зелен лук са готови и можете да ги сервирате.