Вкусотиите, които нашите баби са приготвяли, ни връщат към онова безгрижно весело време на детството. Те са останали завинаги в сърцата ни и често с носталгия си припомняме аромата им. Такава е и тази прекрасна ретро рецепта за домашни орехчета.

Продукти: 4 яйца, 1 ч. ч. захар, 1 ч.ч. мас, 1 ч.лъж. сода, 1 ванилия.

За крема: 1 яйца, 1 пак. (125 г) масло, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. смлени орехи, 1/2 к.ч. прясно мляко, 1 суп. лъж. какао, 2 с.л. коняк.

Разбира се ще ви трябва и преса за сладките.

Приготвяне: От изброените продукти замесете тестото. Късайте малки топчета от тестото и ги поставете в отворите на преса за печене с форма на орехчета. Поставете пресата на предварително нагретия котлон и печете до готовност.

Пригответе крема, като разбиете яйцето, заедно с маслото, захарта, смлените орехи и прясното мляко. Разбъркайте добре и добавете какаото и коняка.

Във всяка половинка на орехчетата сложете по една чаена лъжичка от крема и залепете две по две.