Продукти: 1 кг агнешки комплект, 2 ч.ч. ориз, 1 суп. л. джоджен, 50 мл. олио, 3 яйца, 120 мл. прясно мляко, 2 суп. л. брашно, 1 глава лук, сол

Приготвяне: Агнешкият комплект се сварява, като бульонът от варенето се запазва и прецежда.

След това се оставя леко да се охлади и месото се нарязва на кубчета.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава до омекване в олиото. Към него се добавя оризът и се пържи, докато стане прозрачен. Прибавят се нарязаните на кубчета агнешки дреболии и всичко се подправя със сол и джоджен. Изсипва се в тавичка и се залива с 6 ч.ч. бульон.

Пече се в силна фурна около час. След това се залива със смес от разбитите яйца, прясно мляко и брашно.

Връща се във фурната за още 15 минути, за да се запече заливката.

Снимка: kulinari.bg