Работна кръгла маса на тема „Предизвикателства пред семейното фермерство и развитието на селските райони в България ще се състои на 10 октомври (четвъртък)  от 09:30 ч., в Аграрен университет Пловдив, бул. „Менделеев" 12.

Събитието се организира от фондация „Земята - източник на доходи" - Пловдив, с подкрепата на катедра „Икономика" на Аграрен университет – Пловдив, Центъра по
предприемачество на Технически университет – София, филиал Пловдив и Национална служба за съвети в земеделието, съобщават организаторите.

За поредна година мероприятието се финансира от фондация „Америка за България" в рамките на тригодишен проект, стартирал през месец март 2024 г. На Кръглата маса ще
бъде дискутирано състоянието на дребния бизнес в селските райони. Ще се обсъждат и възможности за неговата подкрепа, както и ролята на общините, държавните институции, неправителствените организации и учебните заведения в този процес.

По традиция кръглата маса се организира с подкрепата на Областна администрация Пловдив.

Тази година традиционната научна конференция на тема „Ролята на фамилния бизнес за устойчиво развитие" ще се проведе също на 10 октомври от 14:00 часа в Аграрен университет Пловдив.