Най-добрият период за вземане на резници е през пролетта или есента. Те се отрязват от едногодишни пръчки, които са с дебелина около сантиметър. Важно е резникът да бъде здрав и без наранявания или болести.

Необходимо е да се направят срезове с много остра лозарска ножица, за да не се смачка тъканта на резниците.

След това се преминава към вкореняване. То може да стане чрез директно засаждане в почвата, като се полива редовно. Важно е преди самото засаждане да се потопят резниците във вода за няколко часа преди да се покрият с пръст. Този метод се прави напролет, за да може до есента да се разполага с вкоренени резници за засаждане.

Друг метод за вкореняване е в пясък. Първо за 2 дни резниците се заравят в мокър пясък и се оставят на хладно и тъмно място. Вместо пясък може да се накиснат и във вода. През два дни се реже горната и долната част на резника диагонално. За да се ускори вкореняването може да се направят леки драскотини в долната част на всеки резник.

Третият и най-използван от професионалистите метод е следният: режат се резници през пролетта, след което се забождат почти изцяло в кофа с пясък и дървен талашит, пробита отдолу с малки дупки, за да влиза въздух. Резниците трябва да са около 50 см дълги, а кофата с тях се поставя на сянка. Поливат се веднъж седмично и до есента стопанинът ще разполага с вкоренени резници, готови за засаждане.