За да отпуснете тялото и душата си в градината, всички елементи и структури на обекта трябва да бъдат красиви и функционални. И обзавеждането на зоната за отдих трябва да съответства на стила на градината и къщата. Изберете подходящи мебели и декорирайте с възглавници и одеяла.

Барбекю /скара/

Не всеки може да си позволи камина. Но във всеки двор може да се монтира скара или барбекю. Поставете маса със столове, чадър или изградете навес около барбекюто или огнището върху чакълена платформа.

Можете да си закупите хубава версия на колела, оборудвана с всичко необходимо. Котелът за барбекю има капак за задушаване, който след печенето ви позволява да създадете ефект на фурна, така че месото да се готви без овъгляване. Това е идеалното устройство за пържоли и котлети.

Можете да печете плодове, зеленчуци и препечени филийки - всички излизат с вкусна хрупкава коричка.

Но най-добре е да си купите както скара, така и барбекю - за всички поводи!

ВАЖНО

Ако използвате устройства на въглища или дърва, не забравяйте за правилата за безопасност. Не трябва да поставяте барбекю или скара на течение, под дърво с гъста корона или до къща или други сгради. За основа изберете подиум от камък, плочки или чакъл. Ако трябва да инсталирате барбекю върху дървена основа за беседка, поставете лист от топлоустойчив материал. Тревата не е най-доброто място за барбекю - тя ще изгори и петното ще остане дълго време.

Люлка

Можете сами да направите детска люлка (или да завържете гума за клон на дърво), или да си купите удобна люлка-диван, дори с балдахин и да дремете там с книга в ръце след обяд. Премерените люлеещи се движения успокояват и ви помагат да заспите. Сънят след обяд е просто приказка!

Градинските люлки не се конкурират добре с висящите столове, които се монтират директно на моравата, като периодично могат да се преместват, така че кръгът от опората да не разваля тревата. Що се отнася до люлките, те се монтират върху тротоарни плочи, чакъл или друга основа. За пълен комфорт поставете възглавници с водоустойчиви калъфи на седалката.

Хамак

Хамакът в градинат е класика. Важно е конструкцията да има силна опора. Ако не е осигурена опора, дърво, стълб или фенер ще свършат работа. Изберете сенчесто място с красива природа. Като цяло хамакът не е капризно нещо, не изисква осветление или надграждане.

Фотьойли, дивани, пейки

Дървените мебели изглеждат хармонично в ландшафтния дизайн. За да се гарантира, че запазват първоначалния си вид за дълго време, повърхността се третира със защитни смеси два до три пъти годишно.

Мебелите от ратан са не по-малко популярни. Естественият материал избледнява и се страхува от влага и замръзване; изкуственият аналог е по-подходящ за открито - не по-малко стилен, но издръжлив.

СЪВЕТИ

. За да подредите красив ъгъл, изберете елементи в същия стил и цветова схема. Ако дизайнът на зоната е разработен в класическа посока, тогава изберете и подобни мебели за зоната за отдих - с ковани елементи и пастелна цветова палитра. Гланцовите мебели от пластмаса и метал абсолютно не са подходящи за дървена къща - изберете дървена пейка или плетен стол.

. Фотьойлите тъкани от въже изглеждат интересни в интериора, но е по-добре да ги скриете в беседка или на терасата.

. Възглавниците са подходящи като декор за градинска мебел. Ако планирате да ги оставите на открито, купете калъфки с тефлоново покритие - всяка ще е подходяща за беседка или тераса. До модерната къща хармонично изглеждат лаконични фотьойли и дивани, изработени от текстил и метал без изтънчен декор.

. Когато избирате градински мебели, обърнете внимание на материала на рамката: метал или дърво са най-добрите варианти. Изберете столове и пейки, които са леки и подвижни - тежките обемисти конструкции са трудни за преместване.

Шезлонги

Шезлонгът, противно на стереотипите, се поставя не само близо до басейна, но и на тревата или дървена платформа. Ако правите слънчеви бани на моравата, премествайте периодично шезлонга, така че тревата да расте равномерно. За да направите това, изберете го с леко тегло.

Матрак или одеяло също ще направят почивката ви удобна.