Необходими продукти: Една агнешка главичка, 2 шепи спанак, 5 стръка пресен кромид лук, супена лъжица брашно, чаена лъжичка червен пипер, 25 г. краве масло, едно яйце, непълна чаена чаша кисело мляко, 6 чаени чаши вода, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Главичката се почиства, измива, залива с водата, слага се на огъня и след завирането се посолява. Варенето продължава до пълно разваряване на месото. Костите от главичката се отстраняват, мозъкът се изважда, езикът се обелва, всичка се нарязва и се връща в бульона. Прибавя се спанакът, нарязан на ситно. В мазнината се задушават ситно нарязаният лук, брашното и червеният пипер. Полученото се разрежда с малко бульон и се изсипва в супата. Вари се още 5 минути и се застройва с киселото мляко и яйцето. Поднася се поръсена с червен пипер.