Необходими продукти:

За тестото: Около 1 кг брашно, 2 чаени чаши хладка вода, 3-4 суп. лъж. кисело мляко, 1 суп. лъж. олио, щипка сол.

За плънката: 8 суп. лъж. растителна мазнина, около 400 г листа от лапад, 3 яйца, 250 г сирене, 1 глава лук или връзка пресен.

Начин на приготвяне: От продуктите се замесва тесто, което се оставя да престои около 30 мин.

През това време се приготвя плънката. Измива се и се попарва лападът. Нарязва се на тънки лентички и се задушава с мазнината и нарязания на ситно лук. След като изстине, се добавят разбитите яйца и 1/2 от сиренето (натрошено).

Тестото се разделя на четири топки. От двете топки се правят 6 по-малки, които се разточват на кори с диаметър 10 см. Нареждат се по три една върху друга, намазани помежду си с мазнина. От тях се правят две кори - едната с големината на тавата, а другата - по-голяма, за да я прихлупи.

От останалите две топки тесто се правят две тънки кори, които се оставят малко да поизсъхнат. На дъното на намаслената тава се поставя най-голямата кора, като краищата й се оставят да висят отвън.

Изсипва се плънката и равномерно се разпределя. Покриваме с втората кора, която е с размера на тавата. Върху нея се къдрят като венец двете тънки кори, които се ръсят с останалото сирене. Краищата на голямата кора се завиват навътре. Ръси се отгоре с мазнина и се пече около 40 мин. при 180°С.