Продукти:агнешко месо 1 кг (от предната част); мазнина 100 мл (1/2 ч. чаша); моркови 50 г (1 бр.); целина 50 г (1/2 глава); пресен кромид лук - 3-4 връзки; 10 г доматено пюре (1 ч. лъж.); 10 г брашно (1 суп. лъж.); 200 мл вино (1 ч. ч.); сол, джоджен, чубрица, черен пипер и магданоз на вкус.
Начин на приготвяне:Месото, нарязано на дребни парчета, се запържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се задушават до омекване морковите и целината, нарязани на дребни кубчета. След това се прибавя ситно нарязаният лук и също се задушава до омекване. Слага се доматеното пюре и се връща месото. Прибавят се брашното, виното и подправките. Ястието се залива с 1 чаена чаша бульон или топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Коментари