Theddan Farms, южноафрикански производител на ябълки, се превърна в пионер в използването на Harvista™ 1.3 SC - приложение, което предлага специално третиране преди прибиране на реколтата. Компанията е започнала да го използва през 2018 г., за да удължи времето за растеж на плодовете за значително подобряване на цвета и размера им. Това не само е спасило овощната градина с ябълки „Гала" на компанията от вредители, но им да дава и печалбата - с увеличения на приходите от 11 300 до 16 900 щатски долара.

Theddan Farms се е обърнал към AgroFresh и Harvista 1,3 SC с молба да помощ да помогнат подобряването на 350 хектара плодове на компанията, най-вече блока с ябълки „Гала".

„Използваме Harvista 1.3 SC като основен продукт на 40% от нашите култури, а понякога и на 50%, и сме много доволни от резултатите. Първата овощна градина, в която приложихме Harvista, ни позволи да обработваме определени блокове за по-дълго време, като същевременно ги направи икономически по-изгодни", казва Иън Кънингам, управляващ директор на Theddan Farms.

Тъй като Harvista 1.3 SC разширява прозореца за прибиране на реколтата, клиентите на AgroFresh като Theddan могат да подобрят ефективността на труда и да повишат качеството - комбинация, която може да доведе до значителен потенциал за печалба за производителите.

„Ян и неговият екип бързо разбраха силата на Harvista 1.3 SC и как могат да я използват в своя полза, за да осигурят най-доброто качество в точното време. Днес нашата технология AgroFresh Harvista 1.3 SC представлява важна част от тяхната програма", казва Питър Ууд, мениджър на AgroFresh за Южна Африка.

Harvista помага да се планира с по-голяма прецизност кога и как плодове да узреят с по-добър цвят и размер.

Harvista 1.3 SC се е доказала като ценен инструмент за овощарите по целия свят - от осигуряване на качеството на плодовете до по-добро управление на метеорологичните предизвикателства и по-голяма ефективност на труда.

Пуснат на пазара през 2014 г., Harvista 1.3 SC е единственият наличен регулатор на растежа на растенията, който осигурява бързодействащ контрол на етиленовата реакция до три дни преди беритбата, което удължава периода за прибиране на реколтата до 14 допълнителни дни.

Вижте видеото!