Турското търговско изложение Interfresh Eurasia ще се проведе в Измир наместо в Анталия от 26 до 28 септември 2024 г. Това е петото издание на изложението.

Това обаче не е единственото ново нещо тази година, казва Мурат Юзер, генерален координатор на изложението Interfresh Eurasia. По думите му тази година Interfresh Eurasia се отличава със забележителния си ръст, - расте с повече от 200%: както по отношение на изложителите, така и на участниците. Ще има участници от нови държави и като такива с нови купувачи. „Ще има разнообразни предложения на изложителите: не само пресни продукти, но и сушени, лиофилизирани, замразени и консервирани стоки, както и редица плодови и зеленчукови сокове и сосове," казва Юзер.

Той очаква диверсификацията да доведе и до повече посетители, включително и от сектори като логистика и опаковане, както и интерес от страна на повече държави, отколкото преди.
Миналата година е имало 2145 купувачи от 44 държави. Тази година вече имаме купувачи, представляващи 55 държави и над 30 представители на верижни пазари, което показва нарастващ глобален интерес към Interfresh като ключова платформа за търговия с плодове и зеленчуци", казва Юзер.

Според него събитието се разраства и за изложителите от Близкия изток. "Спечелихме значително международно признание като събитие. Имаме репутацията на водеща платформа за създаване на контакти и сключване на сделки. Домакини на изложители от различни страни, включително държави от Близкия изток, които ще имат свой собствен павилион. Това разнообразие подчертава статута на Interfresh като глобална платформа, в която участват не само турски стоки, но и екзотични плодове и най-съвременни машини от реномирани международни марки," обяснява Юзер.

Според него има много предимства за чужденците, които искат да участват в изложението Interfresh Eurasia. "Уникалното географско положение на Турция положение на кръстопътя на Азия и Европа представя несравними възможности за изложителите. С безвизов достъп до 117 държави и директни полети на Turkish Airlines до над 120 държави, Турция служи като идеална врата към пазарите, обхващащи Русия, Централна Азия и Европа до Африка," подчертава Юзер.