Този сорт се характеризира със средно голям до голям грозд и много голямо зърно с много сочна консистенция и хармоничен и леко тръпчив неутрален вкус. Узрява през втората половина на септември.
За любителите: лозите са силно растящи, със средна родовитост при отглеждане на формировките стъблен Гюйо и Мозер, с дължина на плодовите пръчки 10-12 очи.
Сортът не е склонен към изресяване и милерандаж.
Внимание: напада се от обикновена и брашнеста мана, но е практически устойчив на сиво гниене.
За района на отглеждане: чувствителен е към ниски зимни температури.
Важно: изисква дълбоки, плодородни, свежи почви и напояване. Гроздето от сорта Палиери се използва за прясна консумация, но запазва добрия си външен вид и при оставяне по-дълго време на лозите, и при съхраняване.
Коментари