Продукти: 300 г шунка, 300 г гъби, 3 яйца, 4 картофа 150 г кашкавал, 70 г майонеза, 2 суп. лъж. растително масло, 1 ч. лъж. сол

Приготвяне: За приготвянето на тази салата, можете да вземете всякаква шунка - със свинска, салатата ви ще стане по-сочна, така че ви препоръчваме да изберете такава.

Вземете пресни или консервирани гъби. Сварете картофите, охладете ги и ги обелете. Сварете яйцата за 10 минути. Охладете и обелете и тях.

Нарежете гъбите на ситно и ги запържете в растителното масло. Оставете ги да изстинат.

Нарежете шунката на малки кубчета. Охладените картофи, две от яйцата (1 яйце оставете за украса) и кашкавала настържете на едро ренде в отделни купи. Смесете настърганите картофи с майонезата.

Вземете плоска чиния и започнете да оформяте салатата. Сипете половината от картофите, смесени с майонезата, и ги заравнете. Отгоре разстелете шунката, нарязана на кубчета. Намажете с малко майонеза.

Върху колбаса разпределете настърганите яйца и отново покрийте със слой майонеза. От запържените гъби оформете четвъртия слой, без да слагате майонеза. Отгоре на гъбите разпределете настъргания кашкавал, а върху него - втората половина от картофите.

Украсете салатата. Разрежете останалото яйце на наполовина. Извадете жълтъка, а белтъка нарежете на тънки ивици под формата на венчелистчета. Поставете натрошения жълтък в средата на салатата, а около него подредете нарязания белтък, оформяйки маргаритка. Останалата част от салатата покрийте с накъсани листа от магданоз и копър.

Оставете в хладилника за половин час и сервирайте.