Празнична салата за сръчни домакини

Продукти: 1 голямо парче пилешки гърди, 1 консерва ананас на шайби, 100 г кашкавал, 4 яйца, 50 г орехови ядки, 4-5 суп. лъж. майонеза, клонки магданоз или копър и червени боровинки за украса, сол на вкус

Приготвяне: Сварете пилето и го оставете да се охлади. Сварете, охладете и обелете яйцата.

Върху голяма плоска чиния поставете ринга от разглобяема тортена форма. Покрийте дъното на чинията със ситно нарязаното пилешко филе. Намажете с майонеза и наредете половината нарязаните на дребно парчета ананас. Прибавете слой от половината накълчани орехи. Покрийте с настърган кашкавал. Намажете добре с майонеза. Добавете слой настъргани яйца, после - пак майонеза и завършете с останалия настърган кашкавал и нарязани ядки.

Украсете с резени ананас, зелени клонки и червени боровинки.

Поставете за 30 минути в хладилника, за да се стегне, след което внимателно махнете пръстена.