Продукти: 1 кг тиква, 100 г грис, 500 г извара, 1 кг ябълки (за предпочитане кисели), 2 яйца, 3 суп. лъж. галета, 4-6 суп. лъж. захар, 10 г ванилова захар, 2 суп. лъж. канела, сока от 1/2 лимон, масло за намазване на формата.

Приготвяне: Сварете тиквата и я пюрирайте. Добавете гриса и 3 суп.лъж. захар. Оставете за 20 минути.

Ябълките нарежете на филии и ги поръсете с лимонов сок, за да не потъмняват.

Намажете формата за печене с масло и поръсете с галета.

Към тиквата добавете яйцето, ваниловата захар и 3 суп. лъж. галета.

Ябълките леко се задушават на сух тиган, за да останат меки.

Изсипете тиквата в тавата за печене и поръсете с лъжица канела. Следват ябълките и отново поръсете с канела.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци и жълтъците разбийте, заедно с изварата. Белтъците и захарта разбийте на твърд сняг и внимателно прибавете към изварата. С получената смес залейте плодовете в тавата и печете 25 минути на 200 градуса.