Проф. Стефка Петрова от Националния център за опазване на общественото здраве напомни, че българинът е захранен със сирене и е недопустимо заради бизнес интереси този млечен продукт да бъде компрометиран. И в името на достъпността не трябва да правим компромиси с качеството на нашето сирене, каза проф. Петрова по време на дискусия за качеството на млечните продукти, организиран от в. "24 часа".
Сиренето е задължителен елемент от храненето на всички възрастови групи.
Проф. Петрова уточни, че в Европейския съюз влагането на растителни мазнини не е забранено. Европейският орган по безопасност на храните - ЕФСА, няма становище за безопасно количество трансмастни киселини в храните. Но много европейски държави като например Холандия, Швейцария, скандинавските страни имат собствена политика в това отношение, а именно ограничения на количеството им в 100  г продукт. Какво ни пречи и ние да го направим?

(Виж видео)