Деликатесът не стигна за всички, организаторите вече мислят за второ издание на празника догодина
Тон и половина печени на скара свински уши изядоха гостите на първия Празник на този деликатес в Стара Загора в събота, обобщиха днес организаторите от народно читалище "Св. Климент Охридски". По най-общи сметки, поне 10 хиляди души посетиха фестивала, и ушите, които тук наричат "старозагорски калмари", не стигнаха за всички желаещи да похапнат от тях. Независимо, че се предлагаха на сравнително високи цени - в един момент и по 10 лева за 200 грама, което е два пъти по-скъпо от цените от топлите витрини на някои магазини в града.
Това е един от проблемите, които организаторите обещават да отстранят догодина, когато празникът със сигурност ще има второ издание.
Другата препоръка на гостите е за второто издание да се потърси по-широко място, тъй като Станционната градина на Стара Загора се оказа тясна за хората, проявили интерес към събитието. А се оказа, че те не са само старозагорци - с туристически автобуси пристигнаха гости от Шумен, Хасково и Димитровград, мнозина, особено от София, предпочетоха да дойдат с личните си автомобили.
Коментари