10 вкусни рецепти, които лесно се приготвят у дома
Еврейската салата е доста лесна и бърза за приготвяне и може да се сервира отделно, намазана върху хляб или поставена в тарталети. Подбрахме за вас 10 интересни рецепти – от класически до най-оригинални!
1. Класическа
Само четири основни съставки, минимално време и минимални усилия.
Необходими са ви: 300 г топено сирене, 4 яйца, 2-3 скилидки чесън, майонеза.
Начин на приготвяне: Сварете, охладете и обелете предварително яйцата. Настържете всички съставки и овкусете салатата с майонеза.
2. С твърдо сирене
Ако използвате различни видове сирена, всеки път вкусът на готовата салата ще бъде нов.
Необходими са ви: 250 г твърдо сирене или кашкавал, 4 яйца, 3 скилидки чесън, майонеза, червен пипер, сол.
Приготвяне: Сварете и настържете яйцата. По същия начин настържете сиренето и прекарайте чесъна през преса. Полейте салатата с майонеза и подправете на вкус.
3. Със зелени подправки
Просто, но много ярко допълнение към класическата рецепта.
Ще ви трябват: 4 триъгълничета топени сирена, 5 яйца, 3-4 скилидки чесън, 1/2 връзка пресни зелени подправки, майонеза.
Начин на приготвяне: Сварете и настържете яйцата. По същия начин настържете топеното сирене, а пресните зелени подправки и чесъна наситнете. Смесете всички съставки с купа и овкусете с малко майонеза.
4. С боб
Протеинова вариация на салата - ще ви се иска да я приготвяте отново и отново!
Необходими са ви: 200 г консервиран или сварен бял боб, 2 топени сирена, 3 яйца, 2-3 скилидки чесън, майонеза, подправки.
Начин на приготвяне: Сварете и охладете яйцата. Настържете ги заедно с топеното сирене. Намачкайте боба с вилица, а чесъна – накълцайте. Разбъркайте и овкусете салатата с майонеза и подправки.
5. Със сьомга
Изящно и оригинално – много подходящо за сервиране на празничната маса.
Необходими са ви: 150 г леко осолена или пушена сьомга, 4 топени сирена, 6 яйца, 4 скилидки чесън, майонеза.
Начин на приготвяне: Сварете, охладете и настържете яйцата. Настържете топеното сирене, прекарайте чесъна през преса, а рибата нарежете на много ситно. Овкусете салатата с няколко лъжици майонеза.
6. С рулца от раци
Чудесна рецепта, ако гостите вече са на прага.
Ще ви трябват: 150 г сурими (рачешки пръчици), 300 г топено сирене, 4 яйца, 3 скилидки чесън, майонеза.
Приготвяне: Сварете, охладете и обелете яйцата, а рулцата от раци леко замразете. Настържете всички съставки и овкусете салатата с майонеза.
7. С моркови
Малко морков ще направи яйчената салата още по-ярка и елегантна.
Необходими са ви: 3 топени сирена, 4 яйца, 1 морков, 2-3 скилидки чесън, майонеза, сол, червен пипер.
Начин на приготвяне: Сварете и охладете яйцата и морковите. Ако желаете, можете да вземете корейски моркови (настъргани на дълги ивици), но тогава ще трябва да ги нарежете на по-малки парчета. Настържете всички съставки, прекарайте чесъна през преса, овкусете салатата и я подправете с майонеза.
8. С гъби
Гъбите вървят идеално с всяко сирене, така че тук няма да сбъркате.
Необходими са ви: 300 г топено сирене, 4 яйца, 150 г гъби, 3 скилидки чесън, майонеза.
Начин на приготвяне: Гъбите се нарязват на ситно и се запържват до готовност. Сварете и настържете яйцата, отделно настържете топеното сирене и накълцайте чесъна. Когато гъбите и яйцата изстинат напълно, смесете всички продукти и подправете салатата с майонеза.
9. С орехи
И тази вариант е много добър за сервиране в тарталети или върху брускети!
Необходими са ви: 200 г топено сирене, 100 г твърдо сирене или кашкавал, 4 яйца, 1 шепа орехи, 3 скилидки чесън, майонеза.
Начин на приготвяне: Сварете, охладете и настържете яйцата. Настържете двата вида сирене по същия начин и прекарайте чесъна през преса. Изсушете ядките в сух тиган и ги нарежете на ситно. Разбъркайте всичко и подправете салатата с майонеза.
10. С риба тон
Още по-засищащо и с деликатен вкус. Тази салата можете да я приготвяте всеки ден.
Необходими са ви: 1 консерва риба тон в собствен сок, 150 г топено сирене, 3 яйца, 2 скилидки чесън, майонеза, горчица, подправки.
Начин на приготвяне: Сварете, охладете и настържете яйцата. Отцедете рибата тон и я намачкайте с вилица. Настържете топеното сирене и прекарайте чесъна през преса. Разбъркайте всичко, подправете и овкусете салатата с майонеза и горчица.
Коментари