Био ферма "Розино" е създадена през 2012 г. с много любов и отдаденост към всеки детайл, водена от идеята за опазването и подобряването на околната среда. Разположена е в Розовата долина, между Клисура и Розино. До нея се стига по живописен подбалкански път, а земите й са в обхвата на Програма „Натура 2000" и влизат в територията на Биосферен парк „Централен Балкан" - между Стара планина и Средна Гора.

През годините фермата е отличена с редица престижни награди, сред които „Златна мартеница 2021" за успешно наложени на пазара биопродукти, „Биопроизводител на годината" на церемония за приза „Агробизнесмен на България" 2021, ESG ферма на 2023 г. в конкурса Agri Awards 2024 и първо място в катeгория "Животновъдство" в конкурса "Фермер на Тракия" 2023. Най-голямата награда си остава признателността и подкрепата на хората. Именно те са и главен мотиватор за развитие.
Екипът на био ферма „Розино" се гордее с чистия начин на производство на млечните си продукти, изцяло съобразен не само с получаването на висококачествен краен продукт, но и с мисъл за всеки процес, гарантиращ доброто на околната среда, животните и най-вече на хората. Стартират с мисия, която следват и днес - да обръщат внимание колко е важно изграждането на добри хранителни навици от най-ранна детска възраст. Водени са от мисълта, че храната е здраве и че няма по-хубаво от натуралния вкус. Това е и причината да произвеждат кисело мляко на база дългогодишни традиции, използвайки лактобацилус булгарикус бактерия. При тях всичко се прави ръчно, без тежки механизирани процеси.
Още преди 12 години започват да създават биосертифицирана продукция. В био ферма „Розино" се използват натурални методи за борба с вредителите и за подхранване на растенията, като органични торове, компост и естествени хищници на вредители. Не се използват ГМО семена или организми. Животните се отглеждат на свободна паша, доближавайки се максимално до естествения им начин на живот. Акцентира се върху запазването на плодородието на почвата и нейната минимална обработка. Това помага за предотвратяване на ерозията и загубата на хранителни вещества.
Една от основните им цели е поддържането на биоразнообразието. Чрез засаждане на различни култури и осигуряване на разнообразни местообитания био ферма "Розино" помага за опазването на екосистемите. Използват се устойчиви методи за управление на водните ресурси, като системи за събиране на дъждовна вода и на рекуперация, за да намалят разхода на вода и да предотвратят замърсяването на водоизточниците.
Продуктите им са чисти от химически остатъци, богати на хранителни вещества, което ги прави по-здравословен избор. Вярват, че биопроизводството е ключова част от устойчивото развитие и здравословното хранене. Чрез прилагането на екологично чисти и етични методи, то помага за опазването на природните ресурси, предоставя качествени храни и създава по-добра основа за бъдещите поколения.
Освен че предлагат пакетиран готов продукт, екипът разполага с няколко хранителни заведения, в които влагат предимно собствени суровини. Над 7 г. произвеждат натурален сладолед под бранда Gelato & Latte. Вдъхновението и технологията за него идва от Италия, но суровината е изцяло българска. Основното предимство на тяхното джелато е, че всички млечни суровини са собствено производство. Сладоледът им е представен и на международни конкурси в Италия. Екипът е горд носител на редица награди, като на тези събития участват майстори от Япония, Германия, Китай, Тайланд, Саудитска Арабия, Азербайджан и италианци, които са трето-четвърто поколение.
Всеки месец през пролетта и лятото екипът на фермата организира "Дни на отворените врати", по време на които се провеждат различни видове мастър класове. Тогава всички гости имат възможност да се разходят из цялата ферма, запознавайки се с отглеждането на животните. Показва им се начинът на производство и преработка и как се компостират отпадъците. Вярват, че така се изгражда доверието между производителя и потребителите.