От днес до 31 август се провежда Изложението "Селското стопанство и всичко за него", организирано от „Добрички панаир" АД. Фирмите-изложители са разположени на открито пред спортен комплекс "Простор". Това е 32-рото издание на земеделския форум.

Гости на откриването бяха председателят на Общински съвет - Добрич Красимир Николов и директорът на Областната дирекция "Земеделие" инж. Десислава Иванова, главният секретар на ТПП и общински съвеник Герман Германов. Изпълнителният директор на "Добрички панаир" Звезделина Иванова поздрави участници и гости на изложението, както и екипа, с който работи, и пожела много професионални успехи, съобщи Пронюз Добрич.

„Резултатите от участието ви в този сезон нa изложението да бъдат ползотворни и доходоносни! C лекота да преодолявате предизвикателствата и да реализирате иновативните си идеи!", пожела на участниците инж. Десислава Иванова, директор на Областна дирекция "Земеделие". На посетителите тя пожела да се възползва от новости и идеи, за да устоят на съвременните потребности в сектора на селското стопанство.

Откриването бе последвано от музикална програма на самодейци от читалище "Пробуда -1939 г." квартал "Рилци" и пенсионерски клубове от Добрич.

По традиция в изложението участват фирми за семена, торове и земеделска техника. Свой щанд има Добруджанският земеделски институт – Генерал Тошево.

Новост тази година е включването на занаятчии и земеделски производители от цялата страна. В рамките на изложението посетителите имат възможност да разгледат изложба на местните занаятчии Марияна Михайлова – везбар, и Георги Ангелов - цървулджия, заедно с внучката им, 5-годишната Радост. На територията на изложението ще има различни работилнички за деца и родители.