Бюджетната комисия без дебати, с пълно единодушие одобри предложение на Председателския съвет

Утре проектът влиза за гласуване в пленарна зала

Ще купуваме и техника за гасене, финансирането ще се планира в новия бюджет


На извънредно заседание, без никакви дебати и с пълно единодушие бюджетната комисия задължи служебния кабинет да осигури средства от бюджета за подпомагане на пострадалите от пожарите.

То се проведе веднага след председателски съвет, на който е било постигнато съгласие два проекта- на ГЕРБ и на ПП/ДБ да бъдат обединени, а решението на бъде допълнено и с предложение на БСП. Това съобщи председателят на комисията Байрам Байрам от ДПС. Решението влиза утре в пленарна зала.

Освен, че задължава кабинета да осигури пари от действащия бюджет за подпомагане на пострадалите от горските пожари , което е било обща точка от двата проекта- на ГЕРБ и на П/ДБ, комисията подкрепи и друга обща точка в него. Депутатите задължиха Министерския съвет всяка седмица да информира парламента за предприетите действия.

В проекта за решение влезе и предложение на БСП да се закупи техника за гасене на пожари за нуждите на МВР. То също бе прието с редакция, направена от финансовия министър Людмила Петкова, която присъства на заседанието. Решението ще задължи служебния кабинет да започне процедура по планиране и финансиране закупуването на военна техника за гасене на пожари. С уточнението, че заради продължителността на процедурата, финансирането и ще бъде осигурено с бюджета за догодина.

Над 50 горски служители гасят пожари в Югозапада. СНИМКА: ЮЗДП
Над 50 горски служители гасят пожари в Югозапада. СНИМКА: ЮЗДП