В българската марка за шоколад Bio Benjamin напоследък се занимават с проучване на възможностите си на нидерландския пазар и в останалите страни от Бенелюкс, съобщава Biojournaal. През януари миналата година Красимир Бенямин и Веселин Портарски посетиха от името на Bio Benjamin изложението Biobeurs в Ден-Бош. Марката шоколад Benjamissimo е създадена като по-здравословна алтернатива на шоколада, продаван на масовия пазар.

Всички шоколадови бонбони Benjamissimo са 100% веган и биологични. "Нашето портфолио предлага широка гама от шоколадови бонбони с различни суперхрани, подсладени с различни захари и алтернативи на захарта. И дори имаме "Шоколади без шоколад" на основата на рожков и фурми", казва Веселин, посочвайки, че компанията остава вярна на мотото си "Ново преживяване на шоколада". "Предлагаме шоколад за всеки вкус - от тъмен, през "милки" до иновативни бели какаови блокчета." Веселин е директор "Продажби на международни пазари" в Bio Bejamin.

Компанията, която стои зад марката - Bio Benjamin - е основана като класически стартъп от двамата братя Мартин и Красимир Бенямин. Първият шоколад Бенджамисимо напуска тяхната собствена производствена база през 2017 г. Оттогава досега компанията е произвела и доставила повече от 5 милиона шоколада на повече от 30 пазара на пет континента (включително Антарктида).

Произвеждайки само вегански продукти, компанията е спестила повече от 600 000 килограма парникови газове. Bio Benjamin работи само с висококачествено "heirloom fine" или "flavour cocoa" и има много строга политика срещу използването на робски детски труд в плантациите, от които идва какаото.

Веселин добавя: "Производствената база произвежда и за други производители под собствени марки, като тези продукти се продават в най-големите търговски вериги по света. Като компания, ориентирана към иновации, Bio Benjamin в момента работи по няколко интересни проекта, които ще разширят портфолиото й през следващите месеци и години."