Шефлера (Sheflera). Полива се на две седмици. Обича по-хладните помещения, с идеална температура 18 градуса. Идеална е за влажни помещение - кухня, баня.

Бръшлян (Hedera) - Основното е да се пази от листни въшки. Периодично е необходимо да се отстраняват връхчетата на растението, за да избуява по-бързо. Тези клончета можете да ползвате като резници.

Сансевиера (Sansevieria) - Не се влияе от течения. Не изисква много вода. По принцип може да се гледа и навън. След като прецъфти, може и да не се полива често.

Хипеаструм (Amaryllis) - Цъфти от декември до юли. Лесен за отглеждане и много красив. Ако се пази от ярка светлина, ще се запази за дълго време.

Алое (Aloe) - Размножава се лесно чрез резници, сокът му се използва като лекарство при изгаряния. В стайна обстановка трябва да се държи в близост до източник на топлина и близо до прозорец, за да се набави нужното количество слънчева светлина.

Сенполия, Африканска теменужка /Saintpaulia, African violet/ - Трябва да се полива с мека вода, според сезона, като се поддържа умерена влага. Тори се всяка седмица, през зимата на 3-4 седмици. Противопоказно е да се пръска с вода, защото по листата се образуват кафяви петна.

И още...

Фикус (Ficus) - Поливайте растението само когато горната почва е суха на пипане. Ако Бенджамина е в саксия в дома, трябва да повишите влажността на въздуха през зимата. Лесен начин, който не е най-добрия, е да поставите съд с вода на радиаторите и често да улверизирате листата с хладка вода.

Бенджамина се нуждае от много светлина. Поставете на добре осветено място, но избягвайте директно слънце. През лятото може да поставите на балкона, като отначало предпазвате от силното обедно слънце за да на изгорят листата от слънцето.

Каланхое (Kalanchoe) - Много лесно за захващане от резници. Полива се умерено, особено при по - ниски температури. При преполиване листата окапват. Не е необходимо да се опръсква.

Замиокулкас (Zamioculcas) - Едно от най-лесните за отглеждане стайни растения с драматичен вид. Листата му все едно са потопени във восък. Полива се един път седмично, а лятото е хубаво да е леко влажно. Издържа и на ниски температури, до около 0-4°С.

Дървото на живота (Crassula ovata) - Много лесно се прихваща от резници. За да останат листата наситено зелени, не я дръжте на пряка и ярка слънчева светлина, за да не повехне.

Филадендрон /Philadendron/ е напълно непретенциозно и издръжливо стайно растение