Една от класическите рецепти, която очарова с комбинацията от наситени аромати и специфичен вкус, е греяното вино.

Тази напитка има своите тайни, които трябва да се познават, за да бъде приготвена по автентичния начин.

Ето и няколко най-важни неща, които всеки трябва да знае за греяното вино:

Най-подходящи сортове вина за приготвянето му са младите и светли. Много добри като избор са Мерло или Пино Ноар.

Важен е изборът на подправки и овкусители. По-добре е да използвате мед вместо захар.

Подправките са общо взето по избор, но варират измежду карамфил, индийско орехче, канела, джинджифил и други.

Ябълката е чудесно допълнение, тя придава свежест и аромат, както и цитрусовият плод по ваш избор.

Греяното вино трябва да се поднася горещо.