Една от класическите рецепти, която очарова с комбинацията от наситени аромати и специфичен вкус, е греяното вино.
Тази напитка има своите тайни, които трябва да се познават, за да бъде приготвена по автентичния начин.
Ето и няколко най-важни неща, които всеки трябва да знае за греяното вино:
Най-подходящи сортове вина за приготвянето му са младите и светли. Много добри като избор са Мерло или Пино Ноар.
Важен е изборът на подправки и овкусители. По-добре е да използвате мед вместо захар.
Подправките са общо взето по избор, но варират измежду карамфил, индийско орехче, канела, джинджифил и други.
Ябълката е чудесно допълнение, тя придава свежест и аромат, както и цитрусовият плод по ваш избор.
Греяното вино трябва да се поднася горещо.
![](https://cache1.24chasa.bg/Images/cache/532/Image_10548532_811_0.jpg)
Коментари