Вкусни и лесни за приготвяне
Готовото бутер тесто е истинско спасение, когато бързате да приготвите закуска за гладната си фамилия. От него можете да направите много интересни и в същото време лесни банички. Предлагаме ви няколко рецепти за бързи ястия, които изглеждат страхотно на всяка маса.
С шунка и сирене
Ще имате нужда от: 1 опаковка бутер тесто, 300 г шунка, 12 филийки твърдо сирене или кашкавал, 1/2 чаена чаша разтопено масло, 1 супена лъжица мак, 1,5 суп.лъж. жълта горчица, 1 суп.лъж. ситно нарязан лук, 1/2 ч.лъж. сладко-кисел сос
Приготвяне: Загрейте фурната до 190 °C. Разточете тестото и го нарежете на 12 равни правоъгълника. В края на всяка лента от тестото поставете по парче шунка и сирене и завийте на руло. В малка купичка смесете маслото, маковото семе, горчицата, соса и лука. Наредете баничките в намазнена с масло тава и залейте със соса. Печете около 25 минути, докато покафенеят.
С броколи
Продукти: 2 чаени чаши нарязани броколи, 2 ч.ч. нарязана шунка или бекон, 1 ч.ч. настърган кашкавал, 1/2 ч.ч. майонеза, 2 връзки зелен лук, 800 г бутер тесто
Приготвяне: Загрейте фурната до 190 ° C. Смелете броколите в кухненски робот и ги прехвърлете в купа. Накълцайте зеления лук и добавете към броколите. Прибавете шунката, кашкавала и майонезата и разбъркайте. Разпределете пълнежа върху тестото и завийте на голямо руло. С остър нож направете няколко напречни среза. Печете 20 минути или до златистокафяво.
С месо и чушка
Продукти: 2 супена лъжица масло, 1 глава лук, 1 чушка, 500 г варено телешко или пилешко филе, нарязано на филийки, 1 опаковка бутер тесто, 12 филийки твърдо сирене или кашкавал. За соса: 2 суп..лъж. сметана, 2 суп.лъж. майонеза, 1 ч.лъж. горчица, 1/4 ч.лъж. сух чесън, 1/8 ч.лъж. черен пипер
Приготвяне: Загрейте фурната до 190 °C. Разтопете маслото в тиган и запържете нарязаните лук и чушка, докато омекнат за 5-7 минути. Дръпнете от огъня. Отцедете излишната течност.
Разделете тестото на 8 равни части и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете последователно от настърганото сирене, месото, лука, и пак кашкавал. Поръсете с черен пипер. Внимателно притиснете краищата, така че да залепнат. Не се притеснявайте ако пълнежа започне да излиза. Печете 20-30 минути до златисто кафяво, извадете и оставете да се охлади.
Докато паят ви се пече, разбъркайте всички съставки на соса. Сервирайте баницата заедно със соса.
С крема сирене и спанак
Ще са ви нужни: 1 опаковка бутер тесто, 1 опаковка крема сирене, 1/4 чаена чаша настърган кашкавал, 2 супени лъжици нарязан пресен спанак, магданоз за украса.
Приготвяне: Загрейте фурната до 190 °C. В малка купа смесете крема сиренето, кашкавала и спанака. Нарежете тестото на 8 триъгълника. Разпределете пълнежа върху широката част на всеки триъгълник и го навийте като кифличка. Наредете рулцата в тава за печене. Печете 12 минути до златистокафяво.
С пиле, моркови и зелен лук
Продукти: 500 г варени и ситно нарязани пилешки гърди, 1/2 чаша лют (пикантен) кетчуп, 1/2 чаша настърган морков, 1/4 ч.ч. зелен лук, 150 г настърган кашкавал, 1 опаковка бутер тесто
Подготовка: Загрейте фурната до 190 °C. В голяма купа смесете пилешкото месо и кетчупа, добавете морковите и ситно нарязания лук. Прибавете кашкавала. Разделете тестото на 5 равни части и поставете в кексова форма или в тава за печене, покрита с хартия, на която в средата сте поставили обърната чаша. Разпределете пълнежа върху тестото. Извадете чашата и внимателно загърнете краищата на тестото към центъра. Печете 20-30 минути до златистокафяво. След това оставете да се охлади.
Хот-дог на пръчка
Ще имате нужда от: 1 опаковка бутер тесто, 4 наденици или кремвирши, 100 г кашкавал, 1 белтък, дълги дървени шишчета.
Приготвяне: Загрейте фурната до 190 °C. Нарежете тестото на 8 равни триъгълника. Разрежете колбаса наполовина и във всяка половинка забодете шишче. Нарежете кашкавала на 8 равни по дължина филийки. Поставете кремвирша и кашкавала върху широкия край на всяко парче от тестото и навийте. Поставете в тава за печене и намажете баничките отгоре с жълтък. Печете около 15 минути.
Бутер чаши с картофено пюре
Продукти: 1 опаковка бутер тесто, 2 чаени чаши картофено пюре, 1,5 ч.ч. настърган кашкавал, 4 филийки бекон, 3 супени лъжици ситно нарязан зелен лук, 1/4 чаша сметана
За соса: 1 супена лъжица сметана, 1 суп.лъж. майонеза, 1/8 ч.лъж. сух чесън, 1/8 ч.лъж. смлян черен пипер, щипка сол
Подготовка: Загрейте фурната до 190 °C. Смесете всички съставки за соса. В малка купа смесете картофеното пюре, кашкавала, сметаната, бекона (ситно нарязан) и зеления лук. Разбъркайте добре. Разделете тестото на 8 равни квадрата. Поставете всеки квадрат във форма за мъфини. Отгоре разпределете по 1 лъжица от пълнежа. Печете 15-17 минути. Отгоре може да се гарнира със зелен лук и заквасена сметана.
С кисело зеле и телешко
Продукти: 1 опаковка бутер тесто, 8 тънки филийки телешко месо, 8 тънки филийки кашкавал, 2/3чаена чаша кисело зеле (което първо трябва да се изстиска от сока и да се подсуши върху домакинска хартия), салатен дресинг по ваш вкус, 1 супена лъжица разтопено масло, 1 ч.лъж. маково семе
Приготвяне: Загрейте фурната до 190 °C. Нарежете тестото на 8 равни триъгълника. Върху всеки триъгълник поставете парче телешко месо, кашкавал и малко кисело зеле. Отгоре поръсете със соса. Завийте всеки триъгълник на руло, започвайки от широкия край. Поставете всички рула в намазнена тава за печене. Печете във фурната за около 12 минути.
Коментари