Пролет е, въпреки намръщеното време вън и неустойчивите температури. Хванахме се здраво за зелено, така че днес ще ви представя една много сполучлива рецепта на майка ми за кюфтенца от коприва, с които да разтоварите малко организма си, пише ни нашата редовна читателка Мария Богданова от Троян .

Продукти: 500 г коприва, 3 яйца, 100 г сирене, 50 г кашкавал, 2 с.л. брашно, сол, черен пипер на вкус

Приготвяне: Попарете копривата за около 10 минути с вряла вода. Няма нужда да я варите, нека постои във водата - ще престане да пари. Отцедете я, отстранете дебелите дръжки и нарежете на ситно.

Отделно разбийте яйцата, сиренето, настъргания кашкавал, овкусете с подправките. Изсипете тази смес в копривата и объркайте. Добавете брашното. Получава се гъста смес, с която се работи лесно.

Загрейте малко олио в тиган и изпържете кюфтенца до златисто. Поднесете с млечно - майонезен сос с чесън и копър. Кюфтенцата се консумират охладени.

Да ви е сладко!