Необходими продукти: 500 г. пилешко филе, 3 зелени чушки, 3 глави лук, 3 моркова, 1-2 домата, сол, мазнина.

Начин на приготвяне: Сачът се загрява предварително върху котлон. Дъното му се покрива с тънък слой мазнина.

Месото се нарязва на кубчета. Чушките се изтърбушват и се режат на колелца. Морковите се почистват добре и се нарязват на дълги пръчици. Лукът се обелва и се нарязва на филийки, а доматите на ладии. Слагат се пилешките късчета и се изпържват леко от двете страни, посоляват се и се прибавят зеленчуците.

Ястието се поръсва със две супени лъжици вода за да се задуши. Щом като месото стане готово, съдът се снема от огъня. Сервира се със сача.