Износът на хранителни продукти от Египет бележи ръст и достига 162 000 тона през седмицата, приключваща на 22 ноември, което представлява увеличение от 15,7% спрямо предходната седмица, според доклад на кабинета. Този обем обхваща разнообразна гама от над 680 вида пресни плодове, зеленчуци и други хранителни стоки, информира FreshPlaza.

Износът на зеленчуци от страната, включващ 60 сорта, възлиза на близо 40 000 тона. Водещи в износа са сладките картофи - 12 000 тона, лукът - 10 000 тона, и бобът - 6 000 тона.

Износът на плодове включваше 34 сорта с обща стойност около 35 000 тона, като водещи бяха цитрусовите плодове с 10 000 тона, следвани от мангото и ягодите съответно с 6 000 и 5 000 тона.