Египетските люти чушки скоро ще се появят на пазара. Само няколко износители на египетски люти чушки доставят в Европа. Сред тях е Мохамед Аувад, главен изпълнителен директор на Al Awwad for Import and Export, отбелязва FreshPlaza.

„Сезонът на чилито започва в средата на ноември и обикновено продължава до края на април, а при добро време ще продължи до средата на юни. Очаквам обем, подобен на този през миналия сезон, или дори по-малък в зависимост от климатичните фактори," казва Аувад.

Различни сортове египетски чили се изнасят за Европа. Както обяснява Аувад има голямо търсене на чили, череши, кардула, пеперончино, капия и халапеньо. Компанията му изнася за Италия, Германия, Нидерландия и Обединеното кралство. Египетските чили са предназначени за пресния пазар, както и за индустриалци, като фабрики за чили сосове и чили паста.

По отношение на цените чилито не е имунизирано срещу общото увеличение на производствените разходи, според износителя: „Цените дори ще се повишат с около 30 % в сравнение с предходния сезон".