A&B Packing Equipment, американски производител на машини за боровинки, наскоро пусна на пазара най-новата версия на своята водеща машина за претегляне и пълнене - G3 Evolution. Този модел представя някои нововъведения, които водят до повишена точност на претегляне, хигиеничен дизайн и гъвкавост. Благодарение на Milbor PMC това ново оборудване за опаковане вече е достъпно на европейския пазар. Но кой може да се възползва най-много от системата за претегляне и пълнене?

30 години автоматизация в сектора на плодовете и зеленчуците
A&B Packing Equipment, Inc. е специализирана в проектирането и производството на нестандартни устройства, които развиват сектора на пресните продукти благодарение на технологиите. С опит в областта на селското стопанство, инженерите на A&B създават машини, които помагат на клиентите да се справят с основните предизвикателства на агробизнеса.

Машините за претегляне и пълнене на боровинки винаги са били крайъгълен камък в продуктовата гама на A&B Packing Equipment. Най-новият член на семейството, машината за претегляне и пълнене G3 Evolution , доказва, че компанията продължава да се фокусира върху ефективното опаковане на плодове.

Прието предизвикателство: да се намали наднорменото тегло

Тъй като пазарът на боровинки става все по-конкурентен, производителите и опаковъчните компании трябва да се съсредоточат върху детайлите. Точността на опаковането (или избягването на наднорменото тегло) е ключов въпрос, който трябва да бъде решен с помощта на технологиите. Когато опаковките ви са с наднормено тегло, вие раздавате плодове безплатно, което води до финансови загуби - потенциално десетки хиляди евро на сезон за компания, опаковаща около 500 тона.

G3 Evolution осигурява средна точност от по-малко от 2 грама на пуннет (около теглото на една боровинка), което я прави една от най-добрите резултати сред линейните везни . Освен това, когато се работи със средни тегла (с помощта на системата за електронни тегла), наднорменото тегло може да бъде намалено до едва 0,2 грама на пенета . Освен това G3 Evolution предотвратява недостиг на тегло, като свежда до минимум риска от рекламации от страна на супермаркети и търговци на дребно.

Комбинация от бързина и точност

„G3 Evolution съчетава голямо ниво на прецизност на претеглянето с превъзходна скорост. С капацитет за опаковане на до 250 кашона в минута (при използване на версията с 16 скали за кашони от 125 г), претеглянето и пълненето се откроява като най-бързата машина, специално проектирана за опаковане на дребни плодове (напр. боровинки или череши).

Благодарение на своята производителност тази машина е пригодена за големи производители и опаковъчни компании, които обработват поне 1500 кг на час плодове или зеленчуци. Освен това машината може да пуска частични цикли - които позволяват работа дори без пълен капацитет на подаване, като по този начин се повишава общата производителност. Опционалният денектор автоматизира поставянето на празните перфорации, като ефективно замества персонала в тази роля", коментира Мачей Хмелевски от Milbor PMC.

Бизнесът се задвижва от гъвкавостта

Оборудването за опаковане е проектирано да обработва различни пресни плодове, включително череши, боровинки, сливи, домати, гъби, ядки и боровинки. То може да обработва и замразени плодове. Машината за претегляне и пълнене се предлага в няколко варианта, например с 10, 12 или 16 везни. Работата с различни видове опаковки не е проблем за G3.

„Независимо дали става въпрос за мидени черупки, контейнери с горна пломба, чаши „to-go", кофи, торбички, кутии или контейнери за хартия и целулоза, тази машина може да се справи с всички тях. Тази гама от опции позволява на клиентите да изберат машината, която най-добре отговаря на настоящите им нужди за опаковане и бъдещите им планове, като улеснява интеграцията със съществуващата опаковъчна линия", добавя Хмелевски.

Хигиеничният дизайн съкращава времето за почистване

„Инженерите на A&B са преработили дизайна на машините, което подобрява тяхната издръжливост и ергономичност, като същевременно намалява времето, необходимо за почистване. Това е постигнато чрез използването на трайни, безопасни за храните и лесни за почистване материали. Ключовите части на машината за претегляне и пълнене са леснодостъпни, главно благодарение на странично монтирания шкаф за управление, както и на отварящия се конвейер за напречно подаване и рамката за вибрираща тава. Освен това фокалните компоненти, като силиконовата подложка и бункерите на везната, могат да се изваждат и почистват отделно ръчно", обяснява друг представител на Milbor PMC.

Според опита на клиентите на Milbor PMC за почистване на машините може да се отделят до 33 часа месечно. Това означава много пропилени пари. Нововъведенията, като тръбен дизайн, извити форми и кабели, покрити в тръба с портове за достъп, намаляват периода, резервиран за измиване на машините.

Струва ли си да инвестирате в цялостно оборудване за опаковане?

„Машината за претегляне и пълнене изследва нови начини за развитие на бизнеса с опаковане на плодове. В Milbor PMC се гордеем, че сме част от това технологично пътешествие. Сътрудничейки си с A&B Packing Equipment от години, признавам, че G3 Evolution може да бъде бъдеща промяна на играта на пазара на плодове и зеленчуци. Вече успешно внедрихме една машина в Германия, разговаряме с някои други клиенти в цяла Европа. Ако се интересувате от повишаване на ефективността на опаковането си, трябва да добавите тази машина в списъка си с кандидати. Ще се радвам да ви предоставя допълнителни подробности и да ви съдействам да проучите машината отблизо", завършва Мачей Хмелевски.