Механичното плевене става все по-популярно, също и в светлината на ограниченията, които много големи европейски търговски вериги налагат на производителите по отношение на химическите остатъци.

Calderoni, компания, която е специализирана в оборудване за овощни градини и лозя, представи Unica Jolly, разполагаща с роторна машина, подходяща за овощни градини с растения на разстояние 60 см.
Видео

„Като се имат предвид настоящите агрономически нужди, от съществено значение стана заплевеляването на редовете, особено през лятото, когато липсата на дъжд води до растеж на плевелите. Нашата роторна машина позволява изключителна прецизност около стъблата, без да ги уврежда. Автоматичната система дава възможност да се работи и между растения на разстояние 60 см.", казват от компанията.

Unica Jolly е системата на Calderoni, която позволява да се присъединят няколко съоръжения само за няколко минути, така че да се постигне една система с няколко глави. Предлагат се дванадесет аксесоара: роторна машина с ножове, минимулчер, миникосачка, биоротор, роторна четка, браздичка, роторна брана, диск за косачка, и това са само някои от тях.

Calderoni Rolando е създадена през 1975 г., след като собственикът работи дълги години в работилницата на баща си в провинцията. Тя веднага се отличава с иновативните си решения, особено за междуредовата механична обработка.

„60% от нашия пазар е в чужбина, най-вече в Северна Европа, Северна Африка и страните от Източна Европа", казва Алесандро Калдерони.

Unica Jolly с роторна машина
Unica Jolly с роторна машина