БАТА АГРО е професионална платформа за среща на агробизнеса у нас. С тези думи председателят на БАТА (Българска асоциация за търговците на агротехника) Даниел Минев откри шестнадесетото издание на най-мащбния земеделски форум БАТА АГРО. На над 36 хил. кв. м земеделските производители ще могат да обменят опит и знания със свързаните браншове - техника, части, услуги, растителна защита, консултантска дейност и финансиране, и т.н.

На настоящото издание с колективен щанд участват представители от Аржентина, Полша и Украйна. Официалните вносители на световни марки и техните чуждестранни партньори представят иновации в техниката и технологиите за модерно земеделие. 

 По време на официалното откриване, министърът на земеделието и храните Георги Тахов информира, че до края на месеца се очаква да се одобри първата промяна по Стратегическия план. А по ПРСР през юни стартират две програми за инвестиции, преработка и маркетинг по 4.1. и 4.2., с предвидени над 160 млн.лв.

В откриването взеха участие още зам.-кметът на община Стара Загора Радостин Танев, областният управител на града Ива Радева, зам.-министърът на земеделието Деян Стратев, ректорът на АУ Пловдив Боряна Иванова, Илияна Начева от ССА , Румен Банев от Тракисйки университет, Илия Проданов, председател на НАЗ, Иван Апостолов от Уникредит, Мирослав Илиевски от Total Energies и други.

Всички официални лица и гости на проявата бяха поздравени с изпълнение на Детски фолклорен ансамбъл „Загорче".