Преди да приберете произведената продукция от градината, препоръчително е да почистите много добре местата, където ще я съхранявате. Това са различни помещения – изби, мазета, килери, тавани, остъклени тераси, пристройки в двора и др.

Когато имате останала зимнина, добре е да я извадите и да я оставите отделно, за да може да я използвате преди новата.

Какво е добре да направите:

  • Почистете пода и рафтовете.
  • Дезинфекцирайте пода, тавана и стените с хлорна вар.
  • Проветрете много добре.
  • Осигурете си скари или палети, на които да поставите чувалите и касетките с плодовете и зеленчуците, за да не са направо върху пода.
  • Набавете си касетки, чували и други съдове, в които ще съхранявате продукцията.
  • Отсега се запасете със слама, пясък, стърготини или други материали, които ще ви трябва при съхранението на кореноплодни зеленчуци, праз, тикви и други.