Български фермер отговаря: Със своите ценни биологични качества - висока плодовитост и бърз растеж (скорозрялост), зайците с основание се определят като малки фабрики за месо.
Същевременно тяхното отглеждане изисква много знания за опазване на здравето им, храненето - вида и качеството на фуражите, грижи за новородените. Трябва да знаете, че заболеваемостта сред младите зайци е много голяма и има опасност от висока смъртност поради бързото разпространяване на заразата помежду ми.
Друго важно условие е, че трябва да отглеждате в отделни клетки мъжките и женските зайци за разплод. Клетките може да са на един, два или три етажа. Изработват се по типови проекти.
Още: отбитите зайчета за угояване и тези, отделени за разплод, могат да се отглеждат заедно, в отделно помещение.
А щом вие искате да гледате зайци в двора, броят им зависи от големината на двора и условията, които има. За препоръчване е да започнете с по-малък брой зайци - зайкини от 5 до 10 броя и 3-4 мъжки зайци. Постепенно с добиването на опит и знания може да увеличавате бройката.