Продукти: 1 пуйка, 50 г маргарин, 30 г бекон, сол, черен пипер, 100 г галета, 100 г брашно, 20 г мая, 2 яйца, 1 чаена лъжичка майоран, 1 чаена лъжичка нарязана (настъргана) лимонова кора, ? чаена лъжичка къри, 1 супена лъжица наситнен магданоз, 3 суп. лъж. заквасена сметана или натурално кисело мляко.

Приготвяне: Почистената и измита птица посолете и поръсете с черен пипер отвън и от вътре. Почистете сухожилията от бутчетата и прикрепете към тях парчета бекон.

За пълнежа разтворете маята в топла вода и добавете брашното, яйцата, галетата, лимоновата кора, магданоза и подправките.

Разбъркайте всичко добре и прибавете заквасената сметана или кисело мляко. С получената смес напълнете торса на пуйката и я зашийте. Поставете птицата върху решетка с гърди нагоре и печете във фурната на слаб огън до златисто кафяво От време на време поливайте месото със сока, който се е отделил в тавата. Можете да покриете гърдите и краката с фолио, за да не изгорят. Половин час преди да извадите пуйката от фурната, махнете бекона и фолиото.