Залейте я с шоколад!

Лятото наближава. Днес ви предлагаме да си направите сладоледена торта само с три съставки. Приготвя се лесно, но се получава уникално вкусно!

Основата за нашия сладолед ще бъдат бананите. Те трябва да бъдат почистени и замразени. За да ускорите процеса, нарежете ги на парчета и ги поставете във фризера за три часа.

Продукти: 1-1,5 кг банани, 1 консерва варено кондензирано мляко, 100 г осолени фъстъци, 100 г шоколад, 2 суп. лъж. заквасена сметана.

Приготвяне: Смесете варено кондензирано мляко с осолени фъстъци.

Сварете кондензираното мляко, като го оставите на слаб котлон да къкри около час и половина. Охладете добре. Разбъркайте и разпределете на дъното на правоъгълна кексова форма, която предварително сте покрили с фолио за свежо съхранение. Поставете формата в камерата за час-два (кондензираното мляко не замръзва, а остава пластично).

Пасирайте замразените банани с потопяем блендер за няколко минути до получаването на еднородна, вкусна маса. Трябва да се пробва!

Банановият крем се изсипва върху замразеното кондензирано мляко. Леко притиснете с лъжица, за да се уплътни и върнете в хладилника до пълното му втвърдяване на десерта (за два часа).

Извадете тортата от кексовата форма върху дъска и отстранете фолиото. Отгоре полейте с разтопен шоколад (Разтопете го на водна баня и добавете няколко лъжици заквасена сметана).

Само си представете - много карамел с ядки, нежен сладолед и шоколад отгоре.