Ястието се гарнира с цели ядки
Необходими продукти: едно пиле, 6 супени лъжици олио, 3 глави лук, 5 скилидки чесън, чаена чаша бяло вино или пилешки бульон, 150 г смлени орехови ядки, 2 супени лъжици галета, чаена лъжичка червен пипер, 10 бр. орехови ядки, черен пипер, връзка магданоз.
Начин на приготвяне: Нарязаното пиле се задушава в олиото, заедно със ситно нарязания лук.
Прибавят се счуканият чесън, черният пипер, солта, виното или бульонът. Ястието се вари на слаб огън около 40 минути.
Отделно галетата, ореховите ядки и червеният пипер се разреждат с няколко лъжици сос от ястието.
Парчетата пилешко месо се подреждат в чиниите за сервиране и се заливат с ореховия сос, украсяват се с цели орехови ядки.
Коментари