Необходимите продукти: 2 връзки магданоз; 1 яйце; 2 суп. лъж. брашно; 100 г сирене; олио за пържене; 1-2 щипки черен пипер

Необходимо време за приготвяне: 30 минути

Разбивате добре яйцето и прибавяте към него ситно нарязания магданоз. След това прибавяте брашното, натрошеното сирене и черния пипер и разбърквате много добре. Трябва да се получи еднородна смес. Ако сиренето, което ползвате не е достатъчно солено може да добавите и малко сол.

В сгорещено в тиган олио, с помощта на лъжица сипвате от магданозената смес. Така се оформят малки магданозени шницели, които се пържат от двете страни до придобиване на златист цвят.

Поставяте изпържените магданозени кюфтенца в чиния върху кухненска хартия. Целта е кюфтенцата да се отцедят от излишната мазнина.

По желание може да сервирате магданозените кюфтенца със сос, приготвен от кисело мляко и чесън.