През зимата гъските се хранят с груби, сочни и зърнени фуражи. Гъските ядат добре груб фураж, но се добавят смляно зърно, трици или смесват с варени картофи. Картофите се хранят до 400-500 g, често (до 150 g) - като сирене (с изключение на покълнали)

През продуктивния период гъските се хранят обилно за добро производство на яйца и трябва да бъдат пуснати на разходка.

Гъски с тегло 5 kg и производство на 15 яйца на месец (снасяне на яйца през ден) се хранят на ден (g): зърна от овес или пшеница - 130-150, брашно и трици - 100, тревно или сенно брашно - 50-60, цвекло или моркови - 200, торта и протеинови фуражи - 30, минерални добавки - 15, премикси - 3.

Гъските се хранят през зимата и през продуктивния период 3 пъти на ден: 2 пъти с навлажнени смеси и 1 път със зърнен фураж.

В края на снасянето на яйца гъските с добра паша не се хранят: достатъчно е пасищната трева, от която гъската изяжда до 2 кг на ден.