Отглеждането на грозде без семки в света непрекъснато се разраства. Италия играе водеща роля в конвенционалното отглеждане и предлагането на биологични продукти, които по оценка на Sinab възлизат на около 150 000 тона, отглеждани главно в Пулия, Сицилия и Базиликата. В Пулия се отглеждат около 60 % от националното биологично грозде без семки.

Годишният ръст на търсенето на биологично грозде без семки е около 5-7 процента на европейско ниво, а пазарният дял на биологичното грозде на дребно в Европа варира от 5 до 10% от общия, като през последните три години се наблюдава постоянно увеличение.

Canova е един от производителите на биологично грозде в Италия. Компанията е специализирана в производството на биологични плодове и зеленчуци и е част от групата Apofruit, която продава грозде без семки в Италия и Европа. Тя е и част от марката Almaverde Bio, подкрепена от проекта It's Bio, финансиран от Европейския съюз за популяризиране на ценностите на европейското качествено отглеждане, гарантирано от биологичното сертифициране.

Тазгодишната реколта от биологично грозде започна 10 дни по-рано от обичайния календар със сорта Sugraone и ще приключи през октомври с Autumn Crisp. Според производителите на Op Terra от Бари в апулийския регион Нойкатаро е годината е отлична от гледна точка на качеството.