Ако обичате да събирате различни кутии, буркани и други дреболии, но все не намирате приложение за тях, тези идеи определено са за вас! Предлагаме ви различни начини да вдъхнете нов живот на стари неща, които ви се намират под ръка.

1. Функционални чекмеджета 

Използвайте обикновени дървени кутии или палети като градински мебели - рафтове и чекмеджета на стена или маса и други.

Изглежда много минималистично и уютно, и най-важното - никак не е скъпо.

2. Табели 

Ако имате няколко метални табели или стари регистрационни табели на кола, които се намират някъде в гаража ви, можете лесно да ги използвате като рамка за саксии.

3. Бъчви 

За винопроизводители или щастливи собственици на големи дървени бъчви, има страхотни идеи за градински декор. Използвайте бъчви като мебели - стилно и удобно. Или ще паснат идеално, като контейнер за малка цветна леха, която ще можете и да местите.

4. Консервирани растения 

А сега малко полезна информация за любителите на консервите. Не бързайте да изхвърлите консерва с грах или от риба. Всички те могат да се използват и като минисаксии за растения. И вие сте сити и растенията имат свой дом!

5. Коркови тапи 

Използвахме бъчвите за вино, но какво да кажем за тапите? Те също имат приложения. Например, можете да направите надпис върху тапа, да я поставите на шиш и ще получите малка табелка за градинската леха - ще бъде много лесно да разберете какво расте и къде. Можете също да използвате тапи като саксии за минирастения.

6. Играчки 

Децата ви са пораснали и са изоставили някога любимите си играчки - не се разстройвайте. Те могат да ви помогнат да украсите градината си. Например сукулентът ще направи отлична броня за динозаври, а стара кола може да „пренесе" вашите цветя из градината.

7. Стари прозорци 

Старите прозорци могат да бъдат отличен материал за оранжерия. Надраскванията на дограмата ще придадат състарен винтидж вид.

Но ако желаете можете да ги боядисате след предварителна обработка на стария слой.

8. За късмет! 

Ако сте счупили някои чинии или чаши, няма нищо страшно. Дори натрошените съдове могат да бъдат превърнати в произведение на изкуството. От фрагментите можете да съберете красива композиция, която ще украси вашата градина.