"Natur Green Ukraine" отглежда няколко вида органични екзотични гъби в Закарпатието. Компанията е основана през 2017 г. и започва дейността си с отглеждане на гъби шийтаке върху органичен субстрат от продукцията си. Оттогава насам продуктовата гама значително се разшири: сега се отглеждат еринджи (кралска или степна стрида), сива, жълта и розова стрида, японско имеко и други видове гъби.

Един цикъл на отглеждане продължава почти 19 седмици от засяването до събирането на първата реколта. Шийтаке остава основният продукт на компанията, но разширеният асортимент позволява на предприятието да увеличи обема на производство и да навлезе на нови пазари.

От самото начало LLC "Natur Green Ukraine" е насочено към външноикономическа дейност. Понастоящем 90 % от продуктите се изнасят за Европа, включително за Нидерландия, Белгия, Германия и Обединеното кралство. В Украйна екзотичните гъби могат да бъдат намерени в супермаркетите в Ужгород, Лвов и Киев.

Това лято компанията е подготвила новост специално за украинските потребители - "Смеси за барбекю". Това са малки кутии, съдържащи различни видове гъби, допълнени от специално разработена марината.
Всяка седмица "Natur Green Ukraine" доставя на своите клиенти 4 тона екзотични гъби, като снабдява както вътрешния, така и външния пазар с висококачествени продукти украинско производство.