Най-успешно тези характеристики се постигат, когато се използва естествена закваска, казват участници на панаира в Разград
Плътно, с кисел вкус и задължително с каймак. Това са трите най-важни белега на хубавото българско кисело мляко, споделиха пред "24 часа" местни производители от Ловеч и с. Осенец, включили се в ежегодния Фестивал на киселото мляко, народните традиции и художествени занаяти в Разград.
Когато млякото е много маслено, като биволското, трябва да седи на зрънца отгоре. Те показват че млякото е плътно и много маслено.
Най-успешно тези характеристики се постигат, когато се използва естествена закваска. А още по-добре, когато се използва запазената във времето техника заквасата да идва от друго, добре подквасено мляко.
Местни производители на млечни продукти пък се състезават за титлата "Баш майстор".
Според малките производители обявяването на Българското кисело мляко от ЕК за защитено наименование, е добро, но за тяхното производство това няма да доведе до никакви промени.
Огнени хавайски ритми и индийски танци превзеха улиците на Разград при откриването на 21-ото издание на фестивала. Заедно с гостите от Хавай и Индия, в първата концертна нощ градът посрещна и един състав от Авджълар (Турция).
Преди да представят пред разградската публика своите танци, по традиция бе избрана и кралица на фестивала - Алейна Осман, а нейни подгласнички станаха Туана от Турция и Вивиан от Хавай.
Коментари