Многократно сме писали как да приготвите класически тънки палачинки и какви гарнитури да изберете за тях. Ето че има още какво да се добави.

Този път сме решили да ви споделим рецепти за необичайни палачинки. Запазете ги и опитайте нови вкусове.

Зелени палачинки с топено сирене 

Предлагаме ви да приготвите оригинални солени палачинки. По време на пърженето поръсете палачинките с малко зеленина – ситно нарязан зелен лук и копър. В готовите, още топли палачинки завийте по едно триъгълниче топено сирене. Можете да вземете кутийка топени сирена с различни вкусове. Така ще приготвите различни и вкусни предястия.

Продукти: за палачинките: 3 яйца, 350 мл прясно мляко, 200 г брашно, 1 суп. лъж. растително масло, 30 г масло, 1 суп. лъж. захар, 2 щипки сол.

За поръсване: 1 връзка копър, връзка зелен лук.
За пълнеж: 140 г топено сирене (триъгълничета, асорти).

Приготвяне: Разбийте яйцата със захарта и солта. Добавете растително масло и разбъркайте. Добавете брашното и разбийте с миксер до гладкост. Постепенно прибавете топлото прясно мляко и разтопеното масло. Разбийте, докато се образуват мехурчета.

Загрейте добре тигана с растително масло. Сипете лъжица от тестото и разпределете по цялата повърхност на тигана. Поръсете веднага с нарязаните лук и копър. Обърнете палачинката от другата страна и пържете още 1 минута. Пригответе всички палачинки по същия начин.

Във всяка палачинка, все още докато са топли, поставете по триъгълник от топеното сирене и загънете.

Палачинкови панички 

Тази рецепта ще ви бъде полезна, ако са ви останали няколко палачинки от вчера. Съветваме ви да си приготвите вкусна закуска с тях. Всичко, което трябва да направите, е да вземете палачинките, добавете яйца, шунка и резен топено сирене. Поставете в предварително загрят тиган и ги запържете.

Продукти: 2 палачинки, 2 резена топено сирене, 2 филийки шунка, 2 яйца, 1 суп. лъж. растително масло, сол и прясно смлян черен пипер на вкус

Приготвяне: В средата на вече приготвените палачинки поставете резен топено сирене, покрийте с шунка и завийте краищата към средата в плик. Прехвърлете в загрят тиган с растително масло. Счупете по едно яйце в центъра на всеки плик и подправете със сол и черен пипер, покрийте. Гответе яйцата на слаб огън до желаната консистенция.

Цветни, с пикантно сирене 

Един от най-лесните начини да направите оригинални палачинки е да добавите естествена боя към тестото. За жълти палачинки вземете куркума, за червени - сок от цвекло, а ако решите да направите зелени - сложете малко нарязан спанак в тестото. За пълнежа използвайте пикантно топено сирене, което ще подчертае необичайния вкус.

Съставки: за палачинките: 2 яйца, 450 мл прясно мляко, 250 г брашно, 1 суп. лъж. захар, 2 щипки сол, 2 суп. лъж. растително масло.

Цветни добавки: 70 мл сок от цвекло, 1 ч. лъж. куркума.

За пълнежа: 400 г топено сирене.

Приготвяне: Разбийте яйцата, захарта и солта в голяма купа. Прибавете млякото и брашното. Разбийте, докато тестото стане гладко и еднородно. Разделете го в 3 купички. Към едната добавете сок от цвекло, а към другата - куркума, разредена с малко вода. Третата част от тестото може да оставите без оцветяване. Пържете палачинките в добре загрят тиган с малко растително масло. Намажете обилно леко охладените палачинки с топено сирене и сгънете на триъгълник.

Подредете в чиния, редувайки цветовете.

Дъч бейби палачинки 

Голямата немска палачинка е особено популярна в Нидерландия и много наподобява Йоркширския пудинг. Приготвя се лесно: Смесете всички съставки за тестото и след това изпечете палачинките във фурната. За да спазите точно технологията е добре да използвате чугунен тиган. За да получите нежни, пухкави палачинки, прибавете към тестото готварска сметана. От продуктите са получават 2 палачинки с диаметър 16-18 см.

Продукти: за палачинките: 3 яйца, 180 мл прясно мляко, 180 г брашно, 100 мл готварска сметана, 2 суп. лъж.захар, 40 г масло, 10 г ванилова захар, 7 г бакпулвер, щипка сол.

за декорация: плодове и течен мед на вкус.

Приготвяне: Загрейте фурната до 180°C. Намажете чугунен тиган с масло и поставете във фурната за 10 минути. В голяма купа разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар и солта. Сипете готварската сметана и разбийте до гладкост. Прибавете прясното мляко, което трябва да е със стайна температура и разбъркайте. Добавете брашното и бакпулвера, омесете тесто. Сипете половината от него в загретия чугунен тиган и печете 30 минути. По същия начин изпечете и втората палачинка.

Сервирайте гарнирани с плодове и мед.

Шоколадови, със сметанов пълнеж 

Десерт, който може да се сервира след вечеря всеки ден.

Съставки: за палачинките: 300 мл прясно мляко, 180 г брашно, 2 суп. лъж. какао на прах, 2 яйца, 3 суп. лъж. захар, 10 г ванилова захар, щипка сол, 2 суп. лъж. растително масло.

За пълнеж: 220 г топено сирене, 1 суп. лъж.пудра захар. Допълнително 80 г шоколад.

Приготвяне: В дълбока купа разбийте яйцата със захарта, ваниловата захар и солта. Прибавете прясното мляко, със стайна температура, и разбъркайте внимателно. Добавете брашното и какаото на прах. Замесете тестото и оставете за 15 минути да почива. Изпечете тънки палачинки в добре загрят тиган с малко растително масло.

Пригответе пълнежа. Смесете топеното сирене с пудра захар, по желание може да добавите малко канела. Намажете всяка палачинка обилно със сметановия пълнеж, сгънете наполовина и след това на тръба. Наредете палачинките на пирамида и залейте с разтопения шоколад. Готово!